Het laatste nieuws

10.01.2022

iiyama levert snelheid tijdens het ADAC GT Masters eSport Championship 2021, Duitsland

In een wereld waar alles, van zakelijke bijeenkomsten tot muziekconcerten, online plaatsvindt, groeit de populariteit van simracing of gesimuleerd racen snel.

In een wereld waar alles, van zakelijke bijeenkomsten tot muziekconcerten, online plaatsvindt, groeit de populariteit van simracing of gesimuleerd racen snel. Sinds oktober 2018 heeft de Duitse Motorsportfederatie (DMSB) simracing erkend als motorsportdiscipline. Ook Simracing is onderdeel van eSports en het aantal professionele simracers is de afgelopen jaren snel gegroeid. Er komen steeds meer professionele teams op die tijdens live-evenementen strijden om titels en prijzengeld. SX Group GmbH is een door de eigenaar beheerd evenementen- en marketingbureau met kantoren in München en Koblenz, Duitsland, dat conceptie, organisatie, implementatie en nabewerking voor dergelijke evenementen biedt. Vanaf juni 2021 organiseerden ze in hun studio in München het ADAC GT Masters eSport Championship 2021, een reeks simracing-/e-sportevenementen die parallel aan alle Duitse ADAC GT Masters-races werden gehouden.

Simracers zijn e-sporters, ongelooflijk getalenteerde coureurs. Deelnemers aan de top van hun spel worden gesponsord en betaald competitieve salarissen om te concurreren. Net als echte coureurs nemen ze alleen genoegen met de beste uitrusting. Dat is waar iiyama-schermen in het spel komen. Voor het ADAC GT Masters eSport Championship werden ongeveer 15 iiyama-schermen geïntegreerd door de SX Group. Deze omvatten iiyama grootformaat displays zoals de LH9852UHS, LH7542UHS en desktops zoals de GB2466HSU en XUB2496HSU. SX Group bedacht verschillende toepassingen voor alle schermen die tijdens het evenement werden gebruikt. Op sommige schermen waren de twee commentatoren te zien, terwijl andere het circuit en de auto's lieten zien terwijl ze werden gestreamd. De desktops en G-Masters werden voornamelijk gebruikt voor broadcast control, om gamesignalen binnen te krijgen en om alle scenes te coördineren. Ze hielpen ook bij het bieden van een cockpitzicht terwijl de coureurs vanuit huis in hun eigen simulators aan het strijden waren.


Op de vraag waarom SX-adviesbureau iiyama-schermen koos voor het evenement, zei project- en social media manager Valentina Flechsig:


“iiyama-schermen zorgen voor een eenvoudige installatie en een esthetische uitstraling. Ze zitten boordevol precies de juiste specificaties om ervoor te zorgen dat onze streamingkwaliteit uitstekend is.” Ze voegde er ook aan toe: "De schermen zijn in feite een even belangrijke speler als de racers. We moeten er zeker van zijn dat de apparatuur ons niet in de steek laat en met iiyama hebben we die garantie. Zij zijn de belangrijkste spelers in de setting en we zijn super blij met de hoge kwaliteit. Bedankt iiyama om dit mogelijk te maken!”

Christian Tienemann, Business Development Manager, verantwoordelijk voor het project aan de iiyama-kant, voegde toe:

“De gamingmarkt in Duitsland groeit snel. Aangezien steeds meer evenementen digitaal gaan, zijn we blij dat iiyama-schermen kunnen dienen als communicatiemiddel, het mogelijk maken om hun passie na te jagen in deze moeilijke tijden en de algehele ervaring van online evenementen te verbeteren door ervoor te zorgen dat de technologie hun tempo bijhoudt. We voelen ons zeer vereerd en blij om deel uit te maken van de ADAC Racing Series en zijn trots op deze unieke kans om deel te nemen aan zo'n realistische gaming-raceomgeving."

#withiiyama

We horen graag over uw project met iiyama-schermen, hoe groot of klein ook. Deel uw installatie op sociale media en tag deze #withiiyama zodat we u gemakkelijk kunnen vinden. We hebben fantastische incentives voor u klaar! Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op en stuur een e-mail naar marketing@iiyama.com met #withiiyama in de onderwerpregel.