Het laatste nieuws

18.01.2023

Januari 2023 - Nieuwe in hoogte verstelbare standaard voor desktops van iiyama is ergonomischer en helpt de werkhouding te verbeteren. Met een minimalistisch ontwerp helpt het gebruikers een nette en schone werkruimte te behouden en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk tijdens distributie te verkleinen.

iiyama introduceert twee nieuwe en verbeterde in hoogte verstelbare statieven voor hun desktopassortiment. De standaarden zijn ergonomischer geconfigureerd, waardoor gebruikers een betere houding kunnen behouden wanneer ze lange uren werken. De hoogte van de nieuwe standaards kan nu tot 150mm worden verhoogd, wat 20mm meer is dan de oudere standaards. Het beschikt ook over een draaifunctie van 90° waardoor het scherm kan draaien van landschaps- naar portretoriëntatie. Deze functionaliteit kan handig zijn voor toepassingen zoals het bewerken van documenten of het bewerken van portretfoto's waarvoor meer hoogte dan breedte nodig is. Daarnaast maakt de standaard ook de kantel- en draaifuncties mogelijk.

Afgezien van alle ergonomische voordelen voor de eindgebruiker, is ook het ontwerp netter en minimalistischer met een platte standaard aan de onderkant waar de gebruiker zijn toetsenbord of een penstandaard kan plaatsen, waardoor er meer bureauruimte overblijft. De standaard wordt al geleverd met de basis van de standaard die met een ingebouwde schroef aan de nek is bevestigd. Dit maakt het niet alleen uiterst eenvoudig voor de gebruiker om het scherm in elkaar te zetten, maar vermindert ook het aantal afzonderlijk verpakte onderdelen - waardoor het aantal plastic zakken dat voor de verpakking wordt gebruikt, wordt verminderd.

Het slanke ontwerp en het beperkte aantal onderdelen maken het mogelijk om de standaard samen met het scherm in een kleinere doos te passen. De kleinere, nieuwe verpakking van het product neemt ongeveer 20-35% minder ruimte in dan de oudere doos. Dit betekent dat er meer dozen in één container kunnen worden geplaatst, waardoor tijdens de logistiek de CO2-voetafdruk wordt verminderd. Het relatief lichte gewicht in vergelijking met de oudere dozen zorgt ook voor lagere transportkosten.

iiyama zet zich in om een verantwoordelijk bedrijf te zijn dat streeft naar klanttevredenheid, innovatie en operationele uitmuntendheid. Dit vereist de implementatie van duurzaamheidsprogramma's in onze volledige toeleveringsketen en hoewel het misschien klein is, is dit een van de vele stappen die iiyama dit jaar wil nemen om bij te dragen aan een duurzame toekomst.